نصب و کانفیگ DNS Server

نصب و کانفیگ DNS Server

برای شروع در جعبه متن جستجوی ویندوز، عبارت Server Manager رو تایپ کنید و در نتایج جستجو بر روی اون کلیک کنید.

از منوی Manage بر روی گزینه ی Add Roles and Features کلیک کنید.

در پنجره باز شده بر روی دکمه ی Next کلیک کنید.


گزینه ی Role-based or feature-based installation رو انتخاب کنید و بر روی دکمه ی Next کلیک کنید.

گزینه ی Select a serveer from the server pool رو انتخاب کنید و از لیست سرورهای موجود سرور جاری رو انتخاب کنید و بر روی دکمه ی Next کلیک کنید.

از لیست امکانات موجود گزینه ی DNS Server رو تیک بزنید.

در پنجره ی باز شده بر روی دکمه ی Add Features کلیک کنید و دکمه ی Next رو کلیک کنید.

بر روی دکمه ی Next کلیک کنید.

گزینه ی Restart the destination server automatically if required تیک بزنید و بر روی دکمه ی Install کلیک کنید.

بر روی دکمه ی Close کلیک کنید.

نصب DNS Server انجام شد و در این مرحله باید این سرویس رو کانفیگ کنیم.
قبل از شروع شما به یک دامنه نیاز دارید تا Name Server های خودتون رو بر روی اون قرار بدید. به طور مثال اگر دامنه ی mycompany.com متعلق به ما باشه قصد داریم ns1.mycompany.com و ns2.mycompany.com رو به عنوان آدرس DNS Server خودمون تعیین کنیم و به مشتریان بدیم.
نکته ی 1:
دقت کنید که خود دامنه ی company.com هم مثل هر دامنه ی دیگه ای باید بر روی یک DNS Server تعریف بشه تا به سرور ما اشاره کنه. این سرور نمی تونه سرور فعلی ما باشه. در واقع دامنه ی mycompany.com رو نمی تونیم بر روی DNS Server خودمون تعریف کنیم و بعد آدرس ns1.mycompany.com رو به عنوان آدرس Name Server اون تعیین کنیم. دلیل این مطلب هم بسیار ساده هست. فرض کنید قصد دارید دامنه ی mycompany.com رو Resolve کنید و آدرس آی پی اون رو پیدا کنید. در سرور های ریشه ذکر شده که Name Server این دامنه بر روی آدرس ns1.mycompany.com قرار داره. بنابر این ابتدا باید ns1.mycompany.com رو Resolve کنیم تا آی پی Name Server رو به دست بیاریم. اما برای Resolve کردن ns1.mycompany.com باید mycompany.com رو Resolve کنیم و همینطور که می بینید دچار دور باطل میشیم.
چاره این هست که DNS Record های مورد نظر شما توسط یک سرور ثالث میزبانی بشه. اکثر فروشندگان سرور مجازی چند DNS Entry رو برای این منظور در اختیار شما قرار میدن. در برخی از سرویس دهندگان دامنه معتبر مثل Tucows بخشی وجود داره که مخصوص همین کار هست و می تونید آی پی Name Server رو هم مستقیما وارد کنید و دیگه نیازی به نگهداری دامنه بر روی یک Name Server ثالث رو ندارید.
در صورتی که از حالت اول (نگهداری دامنه بر روی Name Server ثالث) استفاده می کنید دو رکورد از نوع A و با نام های ns1 و ns2 ایجاد کنید و اونها رو به سرور فعلی خودتون که قصد راه اندازی DNS Server بر روی اون دارید ارجاع بدید.
نکته ی 2:
به صورت استاندارد نیاز به حداقل دو Name Sevre مجزا و بر روی دو سرور فیزیکی مجزا با آدرس های مجزا دارید. این یک استاندارد هست. اما از اونجایی که ما یک سرور بیشتر در اختیار نداریم هر دو آدرس ns1 و ns2 رو بر روی سرور فعلی خودمون ست می کنیم.
توجه: در صورتی که از Name Server ثالث جهت نگهداری Zone مورد نظر(mycompany.com) استفاده می کنید نیازی به انجام تنظیمات این قسمت تا رسیدن به کانفیگ WebsitePanel نیست.
به هر حال با فرض این که دامنه ی mycompany.com رو خریداری کردیم و تنظیمات DNS اون رو هم انجام دادیم و درحال حاضر به سرور ما متصل هست کار رو شروع می کنیم.
در جعبه ی جستجوی ویندوز عبارت DNS رو تایپ کنید و از لیست جستجو کلیک کنید.
در پنجره ی باز شده از زیر شاخه های سرور مورد نظر بر روی پوشه ی Forward Lookp Zone راست کلیک کنید و گزینه ی New Zone رو کلیک کنید.

در پنجره ی باز شده بر روی دکمه ی Next کلیک کنید.

گزینه ی Primary zone رو انتخاب کنید و بر روی دکمه ی Next کلیک کنید.

در قسمت Zone name نام دامنه ی مورد نظر خودتون (مثلا mycompany.com) رو وارد کنید و بر روی دکمه ی Next کلیک کنید.

تنظیمات رو مطابق شکل زیر قرار بدید و دکمه ی Next رو کلیک کنید.

گزینه ی Do not allow dynamic updates رو انتخاب کنید و روی دکمه ی Next کلیک کنید.

بر روی دکمه ی Finish کلیک کنید.

حالا نوبت به کانفیگ Zone مورد نظر هست.
بر روی Zone مورد نظر(در اینجا mycompany.com) کلیک راست کنید و گزینه ی Properties رو کلیک کنید.

در پنجره ی باز شده به تب Name Servers برید و Name Server های پیش فرض رو حذف کنید و سپس بر روی دکمه ی Add کلیک کنید.

در پنجره ی باز شده آدرس های DNS مورد نظر خودتون (به طور مثال ns1.mycompany.com) و همینطور آی پی سرور رو هم وارد کنید و دکمه ی OK رو کلیک کنید.

در اینجا ما دو آدرس رو انتخاب کردیم.

حالا روی تب Start of Authority (SOA) کلیک کنید و در قسمت Serial number تاریخ فعلی سیستم رو به شکل YYYYMMDDNN وارد کنید. در اینجا YYYY سال میلادی، MM ماه میلادی، DD روز میلادی و NN مقدار 01 هست. به طور مثال تاریخ امروز 31/05/2014 هست و مقدار Serial number رو باید 2014053101 قرار بدید. در قسمت Primary server یکی از Name Server های خودتون رو به عنوان سرور اصلی تعیین کنید.
بقیه موارد رو هم مطابق شکل تنظیم کنید و بر روی دکمه ی OK کلیک کنید.

حالا DNS Server شما آماده هست و آدرس های مورد نظر هم بهش اختصاص داده شده (ns1.mycompany.com و ns2.mycompany.com)
نوبت به کانفیگ WebsitePanel هست.
در صورتی که از یک Name Server ثالث جهت نگهداری دامنه اصلی استفاده می کنید نیازی به مراحل بالا ندارید و کار رو از اینجا ادامه میدید.
وارد کنترل پنل خودتون بشید و از منوی Configuration بر روی گزینه ی Servers کلیک کنید. بر روی عنوان سرور مورد نظر خودتون کلیک کنید. و در صفحه ی باز شده از لیست سرویس ها دکمه ی Add در مقابل DNS رو کلیک کنید.

در صفحه ی باز شده از لیست کشویی گزینه ی Microsoft DNS Server 2012 رو انتخاب کنید و روی دکمه ی Add Service کلیک کنید.

در صفحه ای که باز شده تنظیمات رو مطابق با شکل زیر قرار بدید و بر روی دکمه ی Update کلیک کنید.

منبع: tegra.ir

بازگشت به صفحه قبل
×